Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Sabancı Kültür Sitesi - Kocaeli
Sabancı Kültür Sitesi - Kocaeli Sabancı Kültür Sitesi - Kocaeli Sabancı Kültür Sitesi - Kocaeli Sabancı Kültür Sitesi - Kocaeli Sabancı Kültür Sitesi - Kocaeli Sabancı Kültür Sitesi - Kocaeli

3 Aralık 1988 tarihinde hizmet vermeye başlayan Sabancı Kültür Sitesi, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmiştir. Kültür Sitesi bünyesinde İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Kültür Merkezi ve Güzel Sanatlar Galerisi hizmet vermektedir.

Sabancı Vakfı’nın hizmete sunduğu en büyük kültür merkezlerinden birisi olan Sabancı Kültür Sitesi, 10.000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup 2.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Kültür Sitesi’nin içinde yer alan 606 kişi kapasiteli salonu ve büyük sahnesinde opera, bale, konser, tiyatro, konferans, panel, anma ve kurtuluş günleri, gibi birçok değişik faaliyet yapılmaktadır.

Sabancı Kültür Sitesi’nde 100 kişilik kütüphane, atölyeler, internet odası, idari odalar ve sanatçıların kullanmaları için 5 ayrı kulis bulunmaktadır. Kültür Sitesi'nin içinde aynı zamanda hediyelik eşya ve kitap satışı yapılan bir mağaza bulunmaktadır.

Kültür Sitesi giriş fuayesinde 75 m2'lik alan sergi salonu olarak kullanılmaktadır. Resim, fotoğraf, grafik, seramik, heykel, el sanatları ürünlerinin sergilenmesi için her türlü donanım mevcuttur.

Ayrıca 120 m2'lik alana sahip Fikret Mualla Resim Atölyesi'nde Güzel Sanatlar fakültelerine hazırlık resim kursları verilmektedir.

Adres :

Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi

Kocaeli Sanayi Fuar Yanı İzmit-Kocaeli

Tel : (262) 322 44 04
Faks : (262) 324 54 63
E-Posta : kulturturizm41@ttmail.com
Web Adresi : www.kocaelikulturturizm.gov.tr

İl Kültür ve Turizm Müdürü : Mehmet Kesen
Tel : (262) 324 54 64
(262) 322 11 50

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası