Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Adana
Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Adana Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Adana

Tekstil eğitimini geliştirmek ve tekstil endüstrisinin ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve Sasa işbirliği ile 1976 yılında "Tekstil Kız Meslek Lisesi" olarak öğrenime başlayan okul, Sabancı Vakfı’nın teçhizat ve maddi katkılarıyla 1983-1984 eğitim-öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi’ne dönüştürülerek yabancı dil ağırlıklı öğretime ve erkek öğrenci kabul etmeye başlamıştır. 1988-1989 eğitim-öğretim yılında okul bünyesinde Anadolu Teknik Lisesi açılmış ve 1999 yılında Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla büyük onarımlardan geçirilen okul bugünkü modern görünümünü kazanmıştır.

Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı ile faaliyetini sürdüren ve kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş olan okul, toplam 7.600 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 4.650 m2 kapalı alana sahiptir.

Tekstil endüstrisinde kullanılan her türlü teçhizatla donanımlı özel atölyeleri bulunan okulda giyim üretim teknolojisi ve tekstil teknolojisi (örme, dokuma, terbiye, iplik) programlarında genel bilgi derslerine ek olarak alan dersleriyle birlikte 30 kişilik sınıflarda öğretim yapılmaktadır.

Çok amaçlı kullanılan 200 kişilik konferans salonu, küçük kapalı spor salonu, her biri bir atölyeden oluşan (internet bağlantılı) 7 bölüm, kimya ve fizik laboratuvarları, 15’er kişilik 2 bilgisayar laboratuvarı, satranç odası, kütüphane, 150 kişilik yemekhane ve kantin bulunmaktadır.

Okul aynı zamanda, eğitim çağındaki gençlerimizin örgün eğitimi ile birlikte yetişkinlere yönelik meslek kursları ve çeşitli nedenlerle eğitimini tamamlayamamış veya kendini farklı alanlarda da geliştirerek alternatif iş imkanları edinmek isteyen öğrencilere de eğitim vermektedir.

Ayrıca 2009 yılında Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanı, 2010 yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Uygulama Anaokulu açılmıştır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Atatürk Caddesi No:30 Seyhan-Adana