Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Kocaeli

1994 yılında öğretime başlayan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik alanı bulunmaktadır.

Toplam 13.550 m2 alan ve 5 kat üzerine 3.750 m2 kapalı alan olarak Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan okulun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

Öğretim süresi 4 yıl olan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde genel kültür dersleri ve uygulamalı atölye ile meslek derslerinin işlendiği 24 kişilik 16 derslik, 15 atölye, 4 laboratuvar, 130 kişilik çok amaçlı salon, 300 kişilik spor salonu, idari birimler, kütüphane, kantin ve yemekhane bulunmaktadır.

9.800 m2’lik bahçe alanı değişik ve değerli süs bitkileri, ağaç ve çiçeklerle donatılmıştır. Her yıl düzenli olarak bakımı yapılan okul bahçesinin, Kocaeli İlinde düzenlenen en güzel okul bahçesi yarışmasında il birinciliği bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Fatih Mah. Bağdat Cad. No:1 Alikahya - Kocaeli