Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Şanlıurfa

GAP Projesi ile birlikte bölgedeki eğitim-öğretim tesislerine olan ihtiyaç da artmıştır. Bölgenin önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Suruç ilçesindeki bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 1989 yılında Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan Pratik Kız Sanat Okulu 1991 yılında Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime devam etmiş ve kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meslek derslerinin yanı sıra genel bilgi dersleri de verilerek öğrencilerin bir üst öğrenim kurumuna hazırlanmaları sağlanmaktadır.

İki katlı ve 800 öğrenci kapasiteli olan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 derslik, öğretmenler odası, idari odalar ve bir de atölye bulunmaktadır.

Ayrıca okulun giriş katında, çocuk bölümünde okuyan öğrencilerin pratik yapması için kullanılan bir ana sınıfı bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Saray Altı Mahallesi Suruç - Şanlıurfa