Sabancı Öğrenci Yurdu - KKTC
Sabancı Öğrenci Yurdu - KKTC

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kampüsü içerisinde bulunan Sabancı Öğrenci Yurdu 1990 yılında Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne devredilmiştir. Yurt 3.400 m2 kapalı alana sahip olup, 204 öğrenci barındırmaktadır.

Sabancı Öğrenci Yurdu'nda odalar, 2, 3 ve 4 kişilik olup, odalarda çalışma masası, elbise dolabı, telefon, mini buzdolabı ve kiler dolabı bulunmaktadır.

Merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılmakta olan yurdun ortak mekanlarının temizliği her gün düzenli yapılmakta, ayrıca her oda haftada 2 kez görevlilerce temizlenmektedir. Öğrencilerin yurtta kullanacakları çarşaf, battaniye, nevresim setleri yurt yönetimi tarafından verilmektedir. Yurtta her gün belirlenmiş saatlerde sıcak su ve elektrik kesintilerinde devreye giren jeneratör bulunmaktadır.

Yurdun 2. katında öğrencilerin kullanımı için mutfak ve okuma odası bulunmaktadır. Diğer ortak kullanım alanları olan klimalı etüt odalarında rahatça ders çalışılabilmekte, teknik çizim çalışmaları yapılabilmektedir. Ayrıca yurdun zemin katında internet bağlantılı bilgisayar laboratuvarı vardır.

Yurdun 4. katında yer alan “Roof” olarak adlandırılan salondaki 2 adet uydu yayınlı televizyon ile Türk-Sat, Sattelite uydu yayınları, Türkiye ve Avrupa televizyon kanalları rahatça izlenmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Üniversite Kampüsü Gazimagosa - K.K.T.C.
Tel :  (392) 630 13 28
Web Adresi www.emu.edu.tr