Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Sabancı Öğretmenevi - Uşak
Sabancı Öğretmenevi - Uşak Sabancı Öğretmenevi - Uşak Sabancı Öğretmenevi - Uşak Sabancı Öğretmenevi - Uşak Sabancı Öğretmenevi - Uşak Sabancı Öğretmenevi - Uşak

Daha önceleri Akbank Şubesi olarak hizmet vermekte olan bina, banka şubesinin kapanmasıyla 1993 yılında Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilerek öğretmenevine dönüştürülmüştür. Sabancı Öğretmenevi adı verilen hizmet binasının kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

421 m2 kapalı alana sahip olan Sabancı Öğretmenevi, ilçe öğretmenlerine hizmet vermektedir.

Sabancı Öğretmenevi'nde hem dinlenme salonu hem de kütüphane olarak kullanılan 25 kişilik bir salonun yanı sıra 70 kişilik bir lokal bulunmaktadır. İlçede bir toplantı salonunun olmaması öğretmenevine olan ilgiyi arttırmaktadır.

Sabancı Öğretmenevi'nin en önemli özelliği insanlara rahatlıkla kalabilecekleri bir aile ortamı sağlamasıdır. İlçede yapılan festivalde misafirler burada ağırlanmaktadır.

Adres :  Şehit Ali Bey Mahallesi Alaşehir Caddesi No:48 Eşme-Uşak
Tel :  (276) 414 24 11
Faks :  (276) 414 13 00
E-Posta mustafaalkan064@hotmail.com