Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Aydın
Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Aydın Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Aydın Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Aydın Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Aydın

Daha önceleri Akbank Şubesi olarak hizmet vermekte olan bina, banka şubesinin kapanmasıyla bir süre Sabancı Kız Öğrenci Yurdu olarak kullanılmıştır.

Germencik İlçesinde bulunan yüksekokulun Aydın il merkezine taşınması ve yurt ihtiyacının azalması nedeniyle bina Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilerek öğretmenevine dönüştürülmüştür.

17 Temmuz 2001 tarihinde hizmete giren Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun kullanım hakkı 49 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

4 katlı olan Öğretmenevi 18 yatak kapasitesiyle 532 m2 kapalı alana sahiptir. Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda arşiv, depo, mutfak ve öğretmenlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaları için çok amaçlı salon ve okuma odası bulunmaktadır.

İlçe merkezinde bulunan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'na olan ilgi ve verilen önem İlçede konaklama hizmeti veren tek yer olması sebebiyle artmaktadır.

Adres :  Camiikebir Mahallesi Lozan Caddesi No: 20 Germencik-Aydın
Tel :  (256) 563 19 25
Müdür :  Özkan Topçu

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Sosyal Medya | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası