Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Nevşehir

Daha önceleri Akbank Şubesi olarak hizmet vermekte olan bina, banka şubesinin kapanmasıyla Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilerek öğretmenevine dönüştürülmüştür.

1995 yılında hizmete giren Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun kullanım hakkı 49 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

399 m2 kapalı alana sahip olan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda konaklama imkanının yanı sıra mutfak, yemekhane, çamaşırhane, dinlenme odası ve oyun salonu bulunmaktadır.

Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, öğretmenlerin eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmelerine olanak sağlamakta, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Bala Mahallesi Nevşehir Caddesi Hacıbektaş-Nevşehir