Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Çanakkale

Önceleri Eceabat Lisesi olarak hizmet veren ve daha sonra lisenin kapanmasıyla boşalan bina Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilmiş ve öğretmenevi olarak kullanılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Denize sıfır konumlu Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu 1.000 m2 kapalı alana, 962 m2 açık alana sahiptir. 26 yatak kapasitesi olan öğretmenevinde sabah ve akşam yemekleri mevcuttur.

Çanakkale Kara ve Deniz Muharebelerinin gerçekleştiği alanlar, il sınırları içerisinde kalmaktadır. Bölgede şehitlerimiz anısına birçok şehitlik, anıt ve abide bulunmaktadır. Bu sebeple her yıl bir önceki yıla oranla yerli ve yabancı turistlerden daha fazla ilgi görmektedir.

Öğretmenevi Eceabat ilçesine gelen öğretmen, öğrenci, devlet temsilcileri ve vatandaşlara hizmet vermektedir.

Adres :  Kemalpaşa Mah. Cumhuriyet Cad. No:84 Eceabat-Çanakkale
Tel :  (286) 814 14 99
Faks :  (286) 814 18 48
E-Posta esabancioe@hotmail.com