Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Gaziantep

Daha önceleri Akbank Şubesi olarak hizmet vermekte olan bina, banka şubesinin kapanmasıyla 1995 yılında Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilerek öğretmenevine dönüştürülmüştür.

Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu adı verilen hizmet binasının kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

574 m2'lik kapalı alana sahip olan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu 18 yatak kapasitelidir. Öğretmenevi öğretmenlerin eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmelerine olanak sağlamakta ve sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Adres :  Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Islahiye-Gaziantep
Tel :  (342) 862 23 63