Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - İstanbul

Daha önce "Anadoluhisarı Özel Eğitim İlkokulu" olarak hizmet vermekte olan bina 1988 yılında Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’na dönüştürülmüştür. Toplam 5.200 m2 üzerinde kurulu 1.700 m2 kapalı alana sahip olan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, öğretmenlerin topluca eğitim, seminer, toplantı yapabilecekleri, sosyal ve kültürel yaşantılarını geliştirecekleri, çevre halkı ve öğrencilerin de sosyal açılardan yararlanabilecekleri niteliklere sahiptir. Merkezde öğretmenler için sempozyumlar ve geliştirme kursları düzenlenmekte ve bu amaçlar için kullanılmak üzere toplantı ve sergi salonları bulunmaktadır.

Sabancı Vakfı’nın öğretmenlerin hizmetine sunduğu çok sayıda tesisten biri olan Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, tarihi eserlerin çevrelediği bir ortamda, Boğaz’ın güzelliklerine nazır bir konumdadır.

1.930 kişilik kapasitesi olan öğretmenevinde biri açık havada ve 1.530 kişilik olmak üzere 5 ayrı restoran, 400 kişilik kafeterya, yemekhane, dinlenme salonu, yatak odaları, kuaför salonu, idari ofisler ve sahilde geniş bir bahçe bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Küçüksu Caddesi No:10 Anadolu Hisarı Beykoz-İstanbul