Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Rize
Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Rize Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Rize Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu - Rize

Daha önceleri Akbank Şubesi olarak hizmet vermekte olan bina, banka şubesinin kapanmasıyla Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilerek öğretmenevine dönüştürülmüştür.

1994 yılında hizmete giren Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun kullanım hakkı 49 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Sabancı Öğretmenevi toplam 1.180 m2 alan üzerinde kurulmuştur. Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Fındıklı ilçesinde bulunan öğretmenlere hizmet vermektedir. 4 katlı öğretmenevinde 16 oda ve 120 kişilik yemekhane bulunmaktadır.

Adres :  Sabancı Caddesi Fındıklı - Rize
Tel :  (464) 511 24 11