Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu - Kocaeli

17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depremini takip eden dönem içerisinde Sabancı Holding’in, ortaklarının ve çalışanlarının elele vererek Sabancı Vakfı’nda oluşturdukları fondan yaptırılan Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu 5 Kasım 2001 tarihinde ilköğretim okulu olarak açılmıştır. 2012-2013 eğitim yılında ise ilkokula dönüştürülmüştür.

Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nun inşaatı tamamlandıktan sonra kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

5.000 m2 kapalı alana sahip, 3 katlı olarak inşa edilen ve 1.700 öğrencinin tam gün eğitim gördüğü okul binasında, 34 derslik, 2 fen laboratuvarı, 240 koltuklu oditoryum ve fuaye, 700 m2 kapalı spor salonu ve soyunma odaları, yemekhane, kütüphane ve idari kısımlar yer almaktadır.

Okul sosyal, kültürel ve spor alanlarında faaliyetlerde bulunmakta ve yarışmalarda dereceler almaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Sırrıpaşa Mahallesi Denizciler Caddesi No:163 Derince - Kocaeli