Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Sabancı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi - Kocaeli

1994 yılında Bilgisayar, Elektrik, Elektronik bölümlerinin yanı sıra İngilizce hazırlık sınıfları ile öğretime başlayan Sabancı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 1997 yılında Kimya bölümü de eklenerek bölüm sayısı dörde çıkartılmıştır.

Toplam 13.550 m2 alan ve 5 kat üzerine 3.750 m2 kapalı alana Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan okulun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

Öğretim süresi 4 yıl olan Sabancı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde bir yıl İngilizce hazırlık okutulmakta olup, okulun bünyesindeki 4 bölümde genel kültür dersleri ile meslek derslerinin öğretileceği ve uygulamaların yapılacağı 24 kişilik olmak üzere 16 derslik, 15 atölye ve laboratuvar, 130 kişilik çok amaçlı salon, 300 kişilik spor salonu, idari birimler, kütüphane, kantin ve yemekhane mevcuttur.

Anadolu Lisesi Programı uygulamakta olan okul, 9.800 m2 bahçe alanına sahiptir. Bahçe değişik ve değerli süs bitkileri,ağaç ve çiçeklerle donatılmıştır. Her yıl düzenli olarak bakımı yapılan okul bahçesinin, Kocaeli İlinde düzenlenen en güzel okul bahçesi yarışmasında il birinciliği bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Fatih Mah. Bağdat Cad. No:1 Alikahya - Kocaeli
Tel :  (262) 319 25 62
Faks :  (262) 319 25 63