Sabancı Tekstil Mühendisliği Bölümü - Çukurova Üniversitesi - Adana

Türk Tekstil Endüstrisi için büyük bir potansiyel olan Çukurova Bölgesinde 1990 yılında kurulan Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, gelişme çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğü, tamamı Sabancı Vakfı tarafından finanse edilmiş olan bölüm binası 3.000 m2 kapalı alana sahip olup, bir yıldan kısa bir zamanda inşa ettirilerek 1996 yılında Sabancı Tekstil Mühendisliği Bölümü adını alarak açılışı yapılmıştır. Binanın kullanım hakkı Çukurova Üniversitesi’ne devredilmiştir.

Lisans öğretimine 1993-1994 eğitim-öğretim yılında başlayan Tekstil Mühendisliği Bölümü, 1996-1997 eğitim-öğretim yılında ilk lisans mezunlarını vermiştir. Ayrıca, 1993-1994 eğitim-öğretim yılından itibaren Yüksek Lisans, 2002-2003 eğitim-öğretim yılından itibaren de Doktora Programı sürdürülmektedir.

Üniversitenin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’ne bağlı olarak kurulan Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde 400 öğrenci öğrenim görmektedir. 3 katlı binada 6 laboratuvar, 45’er kişilik 2 derslik, konferans salonu, seminer salonu, kütüphane ve idari ofisler bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :