Sabancı Uzay Evi - Eskişehir

4 Nisan 2012 tarihinde hizmet vermeye başlayan Sabancı Uzay Evi, Eskişehir Bilim Parkı içerinde 2.751 m2 olarak inşa edilmiştir.

Çimsa'nın şartlı bağışı ile teknolojik donanımı Sabancı Vakfı tarafından karşılanan uzay evinin 14 metre iç çapında ve 180° x 360° ebatlarında tam kubbe şekline dayalı bir tasarımı ve 96 kişilik kapasitesi bulunmaktadır.

Türkiye’deki en büyük ve son teknolojinin kullanıldığı uzay evi olmanın yanı sıra dünyadaki diğer uzay evleri ile de eşdeğer özelliklere sahiptir.

İnteraktif sunumlar ve show gösterimleri yapılan Sabancı Uzay Evi’nde balıkgözü lensler ile donatılan ve 16 mega piksellik bir görüntü elde edilen iki ayrı yüksek çözünürlükte projeksiyon bulunmaktadır. Gösterimler bilimsel gözlem, veri ve modellere dayanan 360 derecelik tam kubbede yapılmakta olup, izleyicilerine evrene, uzaya, galaksilere, yıldızlara dünya ve gezegenlere canlı bir seyahat deneyimi yaşatmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Sazova Bilim Kültür Parkı - Eskişehir