Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi - İstanbul

1982 yılında hizmet vermeye başlayan "Sakıp Sabancı Lisesi" toplam 10.500 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 7.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okulda, 1993-1994 eğitim-öğretim yılından itibaren yabancı dil ağırlıklı lise programı uygulanmış ve 1998-1999 eğitim-öğretim yılından itibaren de Anadolu Lisesine dönüştürülerek Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi adını almıştır.

Eğitim için her türlü modern araç ve gereçle donatılmış olan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, ülkemizin önde gelen liselerinden birisidir. Okulda 30'ar kişilik 20 derslik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar ve yabancı dil laboratuvarları, 25 kişilik kütüphane, müzik ve resim odaları, spor salonu, kafeterya, 170 kişilik konferans salonu ve idari ofisler bulunmaktadır.

Eğitim alanındaki başarıların teşvik edilmesi amacıyla başlatılan ödül programları kapsamında her yıl Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni ilk 3 derece ile bitiren 3 öğrenciye "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü" verilmektedir. Ayrıca, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda en yüksek puanı alan 3 öğrenciye de üniversite öğrenimleri süresince "Sakıp Sabancı Başarı Bursu" verilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Yıldız Cad. No: 78 Beşiktaş - İstanbul
Tel :  (212) 227 46 10 - 11
Faks :  (212) 227 20 43