Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi - İstanbul

2005 yılında hizmet vermeye başlayan Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi toplam 12.635 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 7.175 m2 kapalı alana sahiptir.

Adile Sultan Sarayı, bizzat II. Mahmut’un kızı Adile Sultan tarafından ölümünden önce, 1899’da kız okulu haline getirilmesi isteği ile Milli Eğitim’e bağışlanmıştır. Daha sonra Kandilli Kız Lisesi olarak kullanıldığı dönemde 1986 yılında geçirdiği büyük yangın sonrasında harap hale gelen bina, Sakıp Sabancı’nın bağışı ile restore ettirilmiştir. 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Sabancı Vakfı ve Kandilli Kız Lisesi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (KANKEV) desteklerini bir araya getirmeleri ile yeniden hayat bulan Adile Sultan Sarayı, “Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi - Adile Sultan Sarayı” adı ile hizmet vermeye başlamıştır.

İstanbul’un en saygın organizasyon mekanlarından biri olan Adile Sultan Sarayı’nda, boğaz manzarasına hakim, altın varak işlemeli, yüksek tavanlı salonlar yer almaktadır. Sarayın 500 kişilik ziyafet ve toplantı amaçlı Oval Salonu, 200 kişilik 2 adet  toplantı salonu, 1.300 m2’lik kokteyl ve sergi alanı, 20 adet 30-40 kişilik seminer salonları bulunmaktadır. Ayrıca, 2.000 kişilik kapasitesi olan sarayın bahçesinde çeşitli organizasyonlar düzenlenebilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :