Sakıp Sabancı Ortaokulu - Adana
Sakıp Sabancı Ortaokulu - Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu - Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu - Adana

1974 yılında hizmete girmiş olan Sakıp Sabancı Ortaokulu ailenin ilk kalıcı eserlerinden birisidir.

Toplam 9.800 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 2.800 m2 kapalı alana sahip olan Sakıp Sabancı Ortaokulu’nun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Adana’nın nüfusu en yoğun bölgelerinden birinde hizmet vermekte olan okulda 1,500 öğrenci eğitim almakta olup, 22 derslik, toplantı salonu, laboratuvar, resim atölyesi ve idari ofisler bulunmaktadır.

Her yıl okulu başarıyla bitiren ilk üç öğrenciye “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri” ve lise öğrenimleri süresince de “Sakıp Sabancı Başarı Bursu” verilmektedir.

Adres :

Seyhan Mahallesi Karataş Caddesi