Sakıp Sabancı Spor Ödülü

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri, dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında, Engelliler (Paralimpik) Olimpiyat Oyunlarında ve Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlarında (Special Olympics) altın madalya kazanan sporculara verilmektedir. Başarılı sporculara verilen ödüllerin kapsamları aşağıda belirtilmiştir:

• Olimpiyat Oyunları: Altın madalya kazanan Türk sporcularına eşit olarak dağıtılmak üzere toplam 240 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası nakit ödeme (bir sporcuya verilebilecek ödül tutarı en çok 40 Cumhuriyet Altını olabilir)

• Engelliler (Paralimpik) Olimpiyat Oyunları: Altın madalya kazanan Türk sporcularına eşit olarak dağıtılmak üzere toplam 240 Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası nakit ödeme (bir sporcuya verilebilecek ödül tutarı en çok 40 Cumhuriyet Altını olabilir)

• Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları: Altın madalya kazanan Türk sporcularına eşit olarak dağıtılmak üzere toplam 240 Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası nakit ödeme (bir sporcuya verilebilecek ödül tutarı en çok 40 Cumhuriyet Altını olabilir)