Sanat Ödülleri

Sakıp Sabancı Sanat Ödülü - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin aşağıda belirtilen bölümlerinden mezun olanlar arasında ilk 3 dereceye giren toplam 9 öğrenciye “Sakıp Sabancı Sanat Ödülü” verilmektedir:

• Resim
  • Heykel
  • Geleneksel Türk Sanatları

Sanat Ödülü; birincilere 40, ikincilere 25, üçüncülere 15 Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası nakit ödeme şeklinde olup, ayrıca ödüle hak kazanan öğrencilerin isimlerine düzenlenmiş birer sertifika verilir.

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Tiyatro Festivali

Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana her yıl “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verilmektedir.

Sabancı Vakfı Sanat Ödülü - Halk Dansları Yarışması

Sabancı Vakfı, 1994 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen Halk Dansları Yarışması’nı desteklemektedir. Bu kapsamda oluşturulan “Halk Dansları Yarışma Ödülü” her yıl Mayıs ayında geleneksel olarak düzenlenen Halk Dansları Yarışması’nda ilk 5 dereceye giren topluluklar ile mansiyon alan 5 topluluğa nakit ödeme şeklinde verilmektedir.

Türkiye Halk Dansları Yarışmaları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.