Şanlıurfa Belediyesi: Kadınlar El Ele Kadın Dostu Kent Şanlıurfa’ya

Kurum: Şanlıurfa Belediyesi

İli: Şanlıurfa

Hibe Tutarı: 34.950 TL

Proje Ortağı: Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı- Sağlık Yüksekokulu, 67 Mahalle Muhtarlığı, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Şanlıurfa İŞKUR Müdürlüğü

Proje Süresi: 15 Ağustos 2009 - 15 Ağustos 2010

Hedef Grup

Mahalle nüfuslarına oranlı olarak belirlenecek mahalle temsilcisi toplam 350 kadın, Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde kurulacak Belediye Kadın Hakları Biriminde görev alacak toplam 5 kişi, İl Belediye Meclis Üyesi 37 kişi ve 67 mahalle muhtarı (Toplam 460 kişi)

Proje Özeti

Proje kapsamında her mahalleden mahallenin nüfusuna oranlı olarak belirlenecek 350 kadın, yerel karar mekanizmalarına katılım, kentsel hizmetler, kamu hizmetleri, eğitim, sağlık, şiddet ve göçün sonuçları konularında eğitilerek yerel hizmetleri talep edip, doğru kullanır hale getirilecektir. Şanlıurfa ilinde kadınların desteklenmesi amacıyla Belediye tarafından 5 mahallede kurulan Kadın Destek ve Mesleki eğitim merkezleri, eğitilecek mahalle temsilcisi kadınlar tarafından daha amacına uygun ve etkin işlev görür hale getirilecektir. Ayrıca bu merkezlerin yönetim birimlerine bu kadınların katılımları sağlanacak ve yerel karar alma süreçlerine katılmış olacaklardır. Mahalle temsilcisi olarak belirlenecek toplam 350 kadın 40 saatlik eğitime alınacaktır. İl Belediye Meclis Üyesi 37 kişi 1 günlük eğitime alınacaktır. 67 mahalle muhtarına yerel eşitlik eylem planı konusunda 1 günlük eğitim verilecektir. Toplam 460 kişi yerel karar mekanizmalarına katılım, kentsel hizmetler, kamu hizmetleri, eğitim, sağlık, şiddet ve göçün sonuçları konularında eğitilerek yerel hizmetleri talep edip, doğru kullanır hale getirilecektir.