Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi: Engelli Kadın ve Kız Çocuklarının Meslek Edindirilmeleri

Proje Künyesi

Kurum: Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi

İli: Şanlıurfa

Hibe Tutarı: 14.000 TL

Proje Ortağı: -

Proje Süresi: 1 Eylül 2008 – 30 Ocak 2009

Hedef Grup

Seçilecek 60 Engelli kadın ve kız çocuğu

Proje Özeti

Bu proje ile engelli kadın ve kız çocuklarının ayrımcılığa, kötü muameleye maruz kalmamaları için toplumsal yaşam ve mesleki gelişim bilgi ve becerilerini kazanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Proje, engelli kadın ve kızların topluma adaptasyonu ve kendi yaşamına, ailesine, çevresine yük olmaktan çıkmasını ve kendi emeğiyle geçimini sağlayarak, insan hak ve özgürlüklerinin hem kendisi hem de çevresinde farkına varılmasına yardım edecektir. Her kursiyere bilgisayar, el sanatları, makine nakışları vb. alanlarında toplam 840 saatlik kurs verilecektir.