Şanlıurfa Valiliği - İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yerel Eşitlik Birimi: Şanlıurfa Yerel Eşitlik Birimi Güçlendirme ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması

Proje Künyesi

Kurum: Şanlıurfa Valiliği - İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yerel Eşitlik Birimi

İli: Şanlıurfa

Hibe Tutarı: 34.500 TL

Proje Ortağı: Şanlıurfa Eşitlik Birimi Sorumlusu olan kurumlar (İl Özel İdaresi, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez ve İlçe Belediyeleri, Kaymakamlıklar), Şanlıurfa’da çalışma yürüten kadın kuruluşları (KA-MER, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Aile Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği, Şanlıurfa Girişimci Kadınları Destekleme Derneği)

Proje Süresi: 1 Ekim 2009 - 1 Temmuz 2010

Hedef Grup

Belediye Meclisi Üyesi ve il Genel Meclisi üyesi 89 kişi, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği’nden 3 kişi, Kadın Aile Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği’nden 3 kişi, KA-MER’den 3 kişi, Şanlıurfa Girişimci Kadınlar Derneği’nden 3 kişi, ÇATOM’dan 3 kişi, Yardım Sevenler Derneği Şanlıurfa Şubesi’nden 3 kişi

Proje Özeti

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri toplumsal cinsiyet eşitliği ve toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme eğitimi alacaklar. Bu eğitimler, önümüzdeki 5 yıl görev yapacak meclis üyelerine kadın bakış açısının kazandırılmasını, kentin %50’ni oluşturan kadınların da hakları ve talepleri olduğunun hatırlatılmasını ve kaynakların cinsiyetler arasında adil dağılımını sağlayacaktır.