Seda Sevin (Sezon 02 - Bölüm 04)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Türkiye'ye Hentbol Oyuncusu Yetiştirmek için Takım Kuran: Seda Sevin

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının 28 Ekim 2010 tarihindeki konuğu, Antalya'nın Kepez ilçesinde beden öğretmenliği yapan Türkiye'de lisanslı hentbol oyuncusu sayısını artırmak için kurduğu takımla önemli başarılara imza atan Seda Sevin.

Türkiye, lisanslı sporcu sayılarında Avrupa ortalamasının oldukça gerisinde. Türkiye'de bütün sporlardaki toplam lisanslı sporcu sayısı nüfusun sadece yüzde 4'ünü oluştururken, Almanya'da bu oran yüzde 30, İtalya'da yüzde 25 seviyesinde. Sadece hentbolda, Türkiye'de 20.000 lisanslı sporcu bulunurken, nüfusu 5 milyonu geçmeyen Danimarka'da ise 50.000 civarında lisanslı hentbol sporcusu bulunuyor.

Seda Sevin bu ortamda, lisanslı hentbol oyuncusu yetiştirmek ve gençleri hentbolla tanıştırmak amacıyla bir hentbol takımı kuruyor. Sevin'in öğretmenlik yaptığı okulda, dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan Hentbol Takımı, kısıtlı olanaklarla çalışmalarını sürdürüyor. Antremanlarının çoğunu okulun bahçesinde yapıyor, sporcuların formalarını ise Sevin'in ablası yıkıyor. Deplasmanlara okuldaki öğretmenlerin maddi desteği ile giden sporcular, turnuvalar için gittikleri şehirlerde öğretmenlerin evlerinde konaklıyor.

Seda Sevin’in kurduğu hentbol takımı, aldığı başarılı sonuçlarla da yüz güldürüyor. Takımın en önemli başarısı 13-14 yaş grubunda aldığı Türkiye Birinciliği. Sevin'in çabaları ile 5 sporcunun Yıldız Milli Takımı'na seçilmesi ve bir sporcunun da 17 yaş Milli Takımı'nda oynamaya hak kazanması, ailelerine ve öğretmenlerine büyük gurur yaşatıyor. Sevin aynı zamanda Kepez Belediyesi hentbol takımının da antrenörlüğünü yürütüyor.