Selma Demirelli Özel Bölümü
Get the Flash Player to see this player.

Selma Demirelli Düzceli Depremzede Kadınlara Umut Olmaya Devam Ediyor

Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programıyla yaz döneminde de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” yeni yönleriyle anlatmaya devam ediyor. Birinci ve ikinci sezonda “Fark Yaratanlar” programına katılarak projeleri ile toplumun dikkatini çeken Fark Yaratanlar, bir kez daha programın konuğu oluyor, programa katıldıktan sonra hayatlarında ve projelerinde meydana gelen değişimi ve yeni projelerini anlatıyor.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar’ının ikinci sezon konuklarından Düzce depreminde eşini ve ailesini kaybeden ama hayata sımsıkı sarılan Selma Demirelli, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV), Düzce'de faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Merkezi'nde çalışmaya başladıktan sonra depremzede kadınları bir araya getirmişti. Selma Demirelli, kadınların ekonomik ve barınmayla ilgili sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, 2002 yılında kurduğu "Nilüfer Kadın, Çevre ve İşletme Kooperatifi" ile fark yaratmıştı. 2011 yılının Nisan ayında Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar programına konuk olduktan sonra çalışmalarını geliştirerek büyüten Kooperatif, öncelikle daha büyük bir yere taşındı. Sonrasında yapılan çalışmalar sayesinde, 500 çocuk yuvadan yararlanırken, 48 kadının konut sahibi olmasına yardımcı olundu. 2000 kadına ve çocuğa erken çocukluk eğitimi ve gelişimi alanında destek verildi, 250'ye yakın kadının mikro krediden yararlanması sağlandı.

Şimdi ise Demirelli, bir yandan kooperatif faaliyetlerini yürütürken, bir yandan da yine Düzceli kadınlar için çalışmaya devam ediyor ve “Endüstriyel Mutfak” kurma çabaları ile fark yaratıyor.