Şenol Yıldız (Sezon 06 - Bölüm 05)
Get the Flash Player to see this player.

Bilimin Işığı Köy Okullarında

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun beşinci Fark Yaratan’ı ‘Bilimin Işığı Sarsın Okulları’ projesi ile Fen Bilimleri öğretmeni Şenol Yıldız oldu.

Türkiye’de buluş ve patent sayılarının düşük olmasının en önemli nedenlerinden birisi öğrencilerin bilime olan ilgisinin az olması. Fen Bilimleri öğretmeni olan Şenol Yıldız buradan yola çıkarak tayin olduğu her okulda bilim projeleri geliştirmeye başlıyor ve öğrencilere bilimi sevdirmenin eğlenceli yollarını buluyor.

Şenol Yıldız, ‘Bilime Dokunuyorum, Eğleniyorum, Öğreniyorum’, ‘Okulum Bilim Merkezi Oluyor’ gibi projelerden sonra şu anda devam eden ‘Bilimin Işığı Sarsın Okulları’ projesi ile köy köy okulları dolaşıyor. Şimdiye kadar 6 farklı köy okulunda yapılan projelerde 1.500’ün üzerinde öğrenciye ulaşılmış durumda. Şenol Yıldız, projelerin içine sadece öğretmenleri değil, deneyleri iyi şekilde uygulayabilen öğrencileri de katıyor. Böylece hem öğrencilerin medeni cesaretleri artıyor, hem de bilime daha fazla ilgi duymaya başlıyorlar. Buna ek olarak, deneylere katılan öğrenciler köy okullarındaki öğrenci arkadaşlarıyla kaynaşma imkanı buluyorlar.

Şenol Yıldız öğrencilerin bilime olan ilgilerinin düşük olması gerçeğini değiştirmenin hayaliyle farklı projeler geliştirdi. Öğrencilerin bilimi sevmelerine yardımcı oldu. Geniş imkanlara sahip okullarla dar gelirli okulları aynı proje altında buluşturdu. Bunu yaparken arkadaşlık duygusunun gelişmesine ön ayak olarak öğrencilerin paylaşım kültürünü öğrenmesini sağladı. Hem kendi görev yaptığı okullarda, hem de ziyaret edilen köy okullarında okuyan öğrencilerin hayatlarında kocaman bir fark yarattı...