Serhat Enyüce (Sezon 02 - Bölüm 16)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Sokak Çocuklarından Türkiye Şampiyonu Yaratan Serhat Enyüce

"Fark Yaratanlar" programının 27 Ocak 2011 tarihindeki konuğu, geçimini sokaklardan sağlayan, poliste kaydı olan çocukları topluma kazandırmak amacıyla yola çıkan ve bu çocuklardan oluşturduğu "Polis Gücü Buz Hokeyi Takımı" ile Türkiye şampiyonu olan Serhat Enyüce.

Enyüce, Türkiye'deki büyük kentlerin en büyük sosyo-ekonomik sorunu olan sokaklarda satıcılık yapan çocukların hayatını değiştirmek ve ülke için bir gurur kaynağı haline getirmek amacıyla yola çıktı. Enyüce, kentte buz hokeyi sahası olmadığı için Erzurum'un simgesi Havuzlu Meydan'da, itfaiyenin su ile doldurduğu ve buz tutan havuzda, 10-14 yaş grubu çocuklardan oluşan takımıyla çalışmalarına başladı. Buz hokeyi malzeme sıkıntısını ise robocop polislerinin malzemeleriyle gidermeye çalıştı.

Olanaksızlara rağmen yılmayan, seçiciliği ve disiplinli yaklaşımıyla amacına ulaşmayı başaran Enyüce, Erzurum'da kışın en ağır şartlarına alışkın ve buz hokeyi için biçilmiş kaftan olan sokak çocuklarından oluşturduğu "Polis Gücü Buz Hokeyi Takımı" ile suça çok yakın yaşayan bu çocukları spora kazandırmayı başardı. Takım, 2008 yılında dalında Türkiye şampiyonu oldu.

Kars'ın Selim ilçesinde buz tutmuş yolda buz pateni kayan sokak çocuklarının görüntülerini izlerken buz hokeyi takımının hayalini kuran Enyüce, hayalini gerçekleştirmekle kalmadı, buz hokeyi sporunun Erzurum'la anılmasına da vesile oldu.