Şevket Sabancı

Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğu olan Şevket Sabancı, 1936 yılında Kayseri’de doğdu.

Şevket Sabancı, yüksek öğrenimini İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisi olarak tamamlamıştır. Tekstil şirketlerinde çeşitli üst düzey görevler aldıktan sonra, 1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğu’nu yurtdışında temsil eden Şevket Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de yürütmüştür.

1961 yılında Hayırlı Zerrin Sapmaz ile evlenen Şevket Sabancı’nın Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu olmuştur.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Sosyal Medya | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası