Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Şevket Sabancı Lisesi - İstanbul
Şevket Sabancı Lisesi - İstanbul Şevket Sabancı Lisesi - İstanbul Şevket Sabancı Lisesi - İstanbul Şevket Sabancı Lisesi - İstanbul

1983 yılında hizmet vermeye başlayan Şevket Sabancı Lisesi toplam 8.000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 4.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Okul, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

İkili öğretim yapılmakta olan Lise’nin 1.100 kişilik öğrenci kapasitesi mevcuttur.

Şevket Sabancı Lisesi’nde, 140 kişilik çok amaçlı kullanılan konferans ve toplantı salonu, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 24 derslik, kantin, kütüphane ve idari ofisler bulunmaktadır. Okul bahçesinde iki basketbol sahası, iki voleybol sahası ve bir mini futbol sahası öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Adres :  Fevzi Çakmak Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi No:36 Kaynarca-İstanbul
Tel :  (216) 396 16 73
Faks :  (216) 396 03 74
Web Sitesi kssabanci.meb.k12.tr