Sıkça Sorulan Sorular

Sabancı Vakfı'na sorunuzu iletmeden önce aşağıda konu başlıklarına göre cevaplanmış soruları kontrol etmenizi öneririz. Cevabını bulamadığınız bir sorunuz varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BURSLAR

Vakfımız İcra Komitesi tarafından burs kontenjanı ayrılmasına karar verilen üniversite öğrencilerine burs sağlanır. Her yıl kararlaştırılan bu üniversiteler, Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasından belirlenmektedir ve burslar üniversiteye yeni yerleştirilen öğrencilere sağlanmaktadır. Üniversiteye Giriş Bursundan yararlanabilmek için öğrencinin Lisans Yerleştirme Sınavında üstün başarı göstermesi (belirlenen en az taban puanı sağlaması) ve maddi desteğe ihtiyacı olması gereklidir. Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir. Sabancı Vakfı-Vista Bursu için lise diploma notunun en az 65 ve sınavsız geçiş ile yerleştirilmiş olmanın yanı sıra maddi desteğe ihtiyacı olanlar başvurabilir. Burs 2 yıllık meslek yüksekokulu öğrencileri için verilmektedir. Yurt dışındaki öğretim kurumlarında öğrenim görenlere burs verilmez. Daha fazla bilgi için Burslar Hakkında Genel Bilgi.
Üniversiteye yeni yerleştirilen öğrenciler ilan edilen koşulları taşıyorlarsa, burs başvurularını her yıl 15 Eylül - 16 Ekim tarihleri arasında kayıt hakkı kazandığı üniversitelerin burs ofislerine yapabilirler. Sabancı Vakfı burs başvurularını kabul etmez. Belirtilen tarihler dışında burs başvurusu yapılamaz.

Üniversiteye Giriş Bursu ve Sabancı Vakfı-Vista Bursu için bursiyer seçimleri üniversite tarafından gerçekleştirilerek burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri Sabancı Vakfı'na bildirilir. Kalkınmada Öncelikli İller ve Engelli Öğrenciler Bursları için burs alacak öğrenciler ÖSYM'den alınan listelerden tespit edilerek, Sabancı Vakfı tarafından yerleştirildikleri üniversiteler aracılığı ile veya Sabancı Vakfı tarafından bilgilendirilir. Daha fazla bilgi için Burslar Hakkında Genel Bilgi.

Sabancı Vakfı kaynaklarından sağlanan burslar, Türkiye'deki Üniversitelerde öğrenim gören ve şartlara uyan öğrencilere verilmektedir. Bunun dışında, kısıtlı sayıda ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine şartlı bağışçıların kaynaklarından burs sağlanmaktadır. Bu okulların isimleri ve burs koşulları şartlı bağışçılar tarafından belirlendikten sonra Sabancı Vakfı tarafından ilgili okulların yönetimleri ile bağlantıya geçilir. Şartlı bağışlardan sağlanan İlköğretim ve ortaöğretim bursları için Sabancı Vakfı'na başvuru yapılması gerekmez, ilgili öğretim kurumları kendi öğrencileri ile bağlantıya geçmektedir. Daha fazla bilgi için Burslar Hakkında Genel Bilgi.

Öğrenimine başarıyla devam eden ve Burs Kesilmesini gerektiren herhangi bir durum olmayan öğrencilerin bursları kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresince devam eder. Ancak, Sabancı Vakfı-Vista Bursu için bu süre 2 yıl ile sınırlıdır. Bursiyerlerin başarı ve disiplin durumları her dönem başında öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin Sabancı Vakfını bilgilendirmesi ile takip edilir. Burs kontenjanı tahsis edilen üniversiteler dışında kalan kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin okullarından alacakları öğrenim ve başarı durumuna ilişkin belgelerin aslını her yıl Eylül ve Şubat ayında yılda iki kez Sabancı Vakfına iletmeleri gerekir.

Bu konuda detaylı bilgi için Burs Kesilmesi sayfasını ziyaret ediniz.

Hayır, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan öğrenciler burs başvurusunda bulunamazlar.

Burs almakta iken bu şekilde çalışmaya başlayan bursiyerimizin, zorunlu staj nedeniyle ve burs ödemesinin yapılmadığı yaz aylarında çalışması haricinde bursu kesilir.

Sabancı Vakfı bursları karşılıksızdır, öğrenciye ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez.

Hayır, burslar sadece aylık nakit ödeme şeklindedir ve ödeme miktarları her yıl İcra Komitesi tarafından belirlenir, ödemeler okul harcının karşılanmasına yönelik değildir.

Hayır, ara sınıf öğrencilerine burs imkanı sağlanmıyor. Üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır.

Hayır, yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencilere burs imkanı sağlanmıyor.

Hayır, yüksek lisans öğrencilerine burs imkanı sağlanmıyor. Üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır.

Burs sonuçları Kasım ayı içerisinde vakfımızın burs kapsamında yer alan üniversitelerin öğrenci işleri/burs ofisi'nde duyurulacaktır.

Ödüller

Sabancı Vakfı'nın ödül programları çerçevesinde eğitim, sanat ve spor alanlarındaki başarıların teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, belirlenmiş öğretim kurumlarında başarı gösteren öğrenciler ve öğretmenler ile yine belirlenmiş yarışmalarda başarı gösteren gençler ödüllendirilmektedir. Daha fazla bilgi için Ödüller sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yardım Talepleri

Sabancı Vakfı'nın en büyük yardım grubunu başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere verdiği burslar ile varlığını Sabancı Vakfı'nın desteği ile sürdüren Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Vakfı tarafından yaptırılmış olan kalıcı eserlerin bakım ve onarımları oluşturmaktadır. Sabancı Vakfı'nın amaçları arasında aşağıda belirtilen yardımların karşılanması bulunmadığından bu tür yardım taleplerine cevap verilmemektedir:

• Kişilerden veya kuruluşlardan gelen bina ve tesis yapımı, ayni yardım (kitap, büro makineleri, bilgisayar, araba, donanım, v.b.) veya nakit yardımı talepleri
  • Kişisel yardım talepleri (borç para/kredi/sağlık harcamaları, v.b.)
  • İş olanağı sağlanması veya sağlanmasına yardımcı olunması talepleri

Staj ve Çalışma Olanakları

Sabancı topluluğu şirketleri tarafından Sabancı Vakfı bursiyerleri için belli bir staj kontenjanı ayrılmaktadır. Staj imkanı staj zorunluluğu olan öğrencilere tanınır. Sabancı Vakfı bursiyerleri ayrılan staj kontenjanları için en geç Mart ayı sonuna kadar kayıtlı oldukları üniversiteye başvurabilirler. Daha fazla bilgi için Bursiyerlere Staj Olanakları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Hayır, staj olanağı sadece Sabancı Vakfı bursiyerlerine yöneliktir.

Sabancı Vakfı'nda staj yapmak isteyen öğrencilerin herhangi bir zamanda Sabancı Vakfı'na ilettiği başvurular değerlendirmeye alınmaz. Stajyer ihtiyacı olduğunda web sayfamızda duyurulur, buna göre başvuru yapanların istekleri değerlendirmeye alınabilir.

Sabancı Vakfı'nın iş imkanı sağlanması konusunda bir uygulaması mevcut değildir.

Kalıcı Eserler

Kalıcı Eserlerimiz (Yurt, Öğretmenevi, Eğitim Kurumu, Spor tesisleri, Kültür Merkezi ve diğer Sosyal Tesisler) Vakfımız tarafından yaptırılarak toplumun hizmetine sunulmak üzere devletin ilgili birimlerine devredilmiştir. Kalıcı Eserlerimizin hizmetlerinden (öğrenim, konaklama, sağlık, spor ve diğer sosyal hizmetler) istifade edebilmek ve çalışma isteğiniz için sayfamızda yer alan iletişim bilgilerinden faydalanarak direkt olarak kurumlarla iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Sorunuza burada cevap bulamadıysanız aşağıdaki formu doldurarak Vakfımıza iletebilirsiniz. Soracağınız soru Sıkça Sorulan Sorular arasında yer alıyorsa, ilettiğiniz soruya yeniden cevap verilmeyecektir. Lütfen öncelikle Sıkça Sorulan Soruları inceleyiniz.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Sosyal Medya | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası