Sıkça Sorulan Sorular

Bu sorun, şifrenizi Online Başvuru Formu giriş sayfasında kullanırken kopyala-yapıştır yöntemini dikkatli kullanmamanızdan kaynaklanabilir. Şifrenin önünde ve arkasındaki boşlukların kopyalanması durumunda sistem hata verebilmektedir. Sisteme, şifrenizi doğru kopyalamaya dikkat ederek giriş yapmanızı öneririz.

Değerlendirme sonuçları hakkında bilgi edinebilmeniz için Hibe Programı kapanana kadar kullanıcı adı ve şifrenizi saklamanızı öneririz.

Online Proje Başvuru Formu'ndaki tüm bölümleri tamamladığınızdan ve Kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararı’nı sisteme yüklediğinizden emin olduktan sonra sayfanın üst kısmında yer alan Kontrol Et & Yolla butonuna tıklamanız gerekir.

Bütün bu işlemlerin sonunda proje başvurunuzun tamamlandığına dair ekran karşınıza çıkacak ve başvuru süreciniz tamamlanmış olacaktır. Bu aşamada Sabancı Vakfı’na iletmeniz gereken ek bir evrak bulunmamaktadır.

Toplumsal Gelişme Hibe Programı değerlendirme süreci 3 aşamadan oluşmaktadır.

• Ön elemede bilgi ve belgelerin uygunluğu ve tamlığı kontrol edilerek, uygun olmayan başvurulara geri bildirimler 13 Şubat 2015 tarihinde e-posta ile yapılacak, ön elemeyi geçen projeler ön değerlendirmeye alınacaktır.
  • Ön değerlendirme sonucunda uygun olan ve olmayan projelere bildirimler 3 Nisan 2015 tarihinde e-posta ile yapılacaktır.
  • Ön değerlendirmeyi geçen projeler 17 Nisan 2015 tarihine kadar ek belgelerini gönderecekler ve son değerlendirmeye alınarak sonuçlar 2 Temmuz 2015 tarihinde açıklanacaktır.

Yukarıda belirtilen tarihlerde ayrıca, proje kodu ve şifre ile sisteme giriş yapıldığında, sistemden proje değerlendirme sonucu hakkında bilgi alınabilecektir.

Ön değerlendirmeyi geçen ve Değerlendirme Kurulu’na sunulacak projelerin sahiplerinin aşağıda listelenen belgeleri 17 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar Sabancı Vakfı’nda olacak şekilde, Sabancı Vakfı, Sabancı Center, Kule: 2 Kat:15 34330, 4. Levent İstanbul adresine posta/kargo ile göndermeleri gerekmektedir.

•  İmzalı ve Kaşeli Proje Başvuru Formu
  • İmzalı ve Kaşeli Proje Ortaklık Formu
  • Şube Başvurusu ise Merkez’den Alınmış Onay Mektubu
  • Kurumun Resmi Senedi veya Tüzüğü
  • Kurumun İmza Sirküleri
  • Kurumun En Üst Düzey Yöneticisinin Özgeçmişi
  • Proje Yöneticisi Özgeçmişi ve İş Tanımı
  • Kurumun En Güncel Evrakları (2013 veya 2014)
    • Kurum Bütçesi
    • Gelir-Gider ve Bilanço Tablosu
    • Faaliyet Raporu

Başvuru değerlendirme sürecinde Sabancı Vakfı gerek görürse başvuruda bulunan projelere alan ziyareti düzenler. Bu durumda, kurum önceden bilgilendirilerek, randevu alınır.

Sabancı Vakfı 6 Şubat 2015 tarihi itibarıyla başvuru almaya son verecektir. Sabancı Vakfı çalışanları ve uzmanlar tarafından alınan başvuruların sırasıyla ön eleme ve ön değerlendirilmesi yapılacaktır.

Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri 17 Nisan 2015 saat 17.00’a kadar Sabancı Vakfı’na göndermesinin ardından projeler Değerlendirme Kurulu tarafından incelenecektir. Yapılan son değerlendirmelerin ardından hibe almaya hak kazanan projeler 2 Temmuz 2015 tarihinde duyurulacaktır.

Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2015 projeleri faaliyetlerine en erken 13 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak, faaliyetlerini en geç 15 Temmuz 2016 tarihinde sonlandıracaktır.

Toplam hibenin %40’ı, kurum ile imzalanan protokolün ardından projenin başlamasını takiben 5 iş günü içinde; %40’ı kurumun ilk Ara Rapor'u eksiksiz teslim etmesi ve Rapor'un onaylanmasının ardından 1 ay içinde; geriye kalan %20’si ise kurumun protokoldeki tüm yükümlülükleri yerine getirmesi şartıyla, Son Rapor'u eksiksiz teslim etmesi ve Rapor'un onaylanmasının ardından 1 ay içinde ödenmektedir.

Sabancı Vakfı hibe almaya hak kazanan kurumlara proje yürütme sürecinde belirli aralıklarla alan ziyareti düzenler.

Proje Başvuru Rehberi’ni inceleyebilirsiniz. Ayrıca, bu bölümde bulunmayan sorularınızı hibe@sabancivakfi.org adresine gönderebilir ve cevaplarınızın bir hafta sonra yine bu bölüme yüklenmesini takip edebilirsiniz. Sorularınızı, e-postanızın konu satırında proje kodunuz ile birlikte, sorunuzu tarif eden açıklamayı belirterek gönderiniz.

Tüm başvuru sahiplerine eşit davranmak adına sorulara direkt cevap verilmeyecektir. Sorunuzun cevabı bu bölümünde yer almıyorsa, bu bölüme bir hafta içinde eklenecektir. Eğer sorunuzun cevabı eklenmediyse, Sıkça Sorulan Sorular veya Proje Başvuru Rehberi’nde mutlaka cevabı bulunmaktadır.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Sosyal Medya | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası