Sıkça Sorulan Sorular

Değerlendirme sonuçları hakkında bilgi edinebilmeniz için Hibe Programı başvuruları kapanana kadar proje kodunuzu ve şifrenizi saklamanızı öneririz.

Online Proje Başvuru Formundaki tüm bölümleri tamamladığınızdan ve Kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararı’nı sisteme yüklediğinizden emin olduktan sonra sayfanın üst kısmında yer alan "Kontrol Et & Yolla" butonuna tıklamanız gerekir. Bütün bu işlemlerin sonunda proje başvurunuzun tamamlandığına dair ekran karşınıza çıkacak ve başvuru süreciniz tamamlanmış olacaktır. Bu aşamada Sabancı Vakfı’na iletmeniz gereken ek bir evrak bulunmamaktadır.

En üst düzey yetkili, dernek, vakıf, kooperatif ve üniversitelere göre farklılık göstermektedir. Kurumunuzun kuruluş yapısına göre en üst düzey yetkili organ, Yönetim Kurulu, İcra Kurulu, Mütevelli Heyeti, Etik Kurulu ya da Rektörlük olabilmektedir.

Proje başvuru kararı için belirlenmiş bir şablon bulunmamakla birlikte:

Üniversiteler için yönetim kurulu kararı ya da rektörün imzalı onay mektubunun,

Dernek, vakıf ve kooperatifler için yönetim kurulu kararı ya da ilgili kararın karar defterindeki sayfasının kopyasının sisteme yüklenmesi beklenmektedir. Yalnızca kurum başkanının imzasını taşıyan dilekçe, mektup ya da kararlar yeterli olmayacaktır.

Böyle bir durumda Rektörlüğün her proje başvurusu için ayrı Proje Başvuru Kararı’nın yüklenmesi yeterlidir. Rektörlük imzalı ayrı bir onay belgesine gerek yoktur.

Hayır, başvurunuzun ilk aşamasında yalnızca online sistem üzerinden başvurunuzu, Kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararını da ekleyerek iletmeniz gerekmektedir. Kurumuzla ilgili diğer evraklar, ancak ön değerlendirmeyi geçtiğinizde sizden istenecektir.

Toplumsal Gelişme Hibe Programı değerlendirme süreci 3 aşamadan oluşmaktadır.

• Ön elemede bilgi ve belgelerin uygunluğu ve tamlığı kontrol edilerek, uygun olmayan başvurulara geri bildirimler 8 Mayıs 2017 tarihinde e-posta ile yapılacak, ön elemeyi geçen projeler ön değerlendirmeye alınacaktır.

• Ön değerlendirme sonucunda uygun olan ve olmayan projelere bildirimler 23 Haziran 2017 tarihinde e-posta ile yapılacaktır.

• Ön değerlendirmeyi geçen projeler 10 Temmuz 2017 tarihine kadar ek belgelerini gönderecekler ve son değerlendirmeye alınarak sonuçlar 15 Eylül 2017 tarihinde açıklanacaktır.

Yukarıda belirtilen tarihlerde ayrıca, proje kodu ve şifre ile sisteme giriş yapıldığında, sistemden proje değerlendirme sonucu hakkında bilgi alınabilecektir.

Ön değerlendirmeyi geçen ve Değerlendirme Kurulu’na sunulacak projelerin sahiplerinin aşağıda listelenen belgeleri 10 Temmuz 2017 saat 17.00’ye kadar Sabancı Vakfı’nda olacak şekilde, Sabancı Vakfı, Sabancı Center, Kule: 2 Kat: 15 34330, 4. Levent İstanbul adresine posta/kargo ile göndermeleri gerekmektedir.

• Islak imzalı ve Kaşeli Proje Başvuru Formu

• Islak imzalı ve Kaşeli Proje Ortaklık Formu

• Şube Başvurusu ise Merkez’den Alınmış Onay Mektubu

• Kurumun Resmi Senedi veya Tüzüğü

• Kurumun İmza Sirküleri

• Kurumun En Üst Düzey Yöneticisinin Özgeçmişi

• Proje Yöneticisi Özgeçmişi ve İş Tanımı

• Kurumun En Güncel Evrakları (2015 veya 2016)

 Kurum Bütçesi

 Gelir-Gider ve Bilanço Tablosu

 Faaliyet Raporu

Başvuru değerlendirme sürecinde Sabancı Vakfı gerek görürse başvuruda bulunan projelere alan ziyareti düzenler. Bu durumda, kurum önceden bilgilendirilerek, randevu alınır.

Sabancı Vakfı 28 Nisan 2017 tarihi itibarıyla başvuru almaya son verecektir. Sabancı Vakfı çalışanları ve uzmanlar tarafından alınan başvuruların sırasıyla ön eleme ve ön değerlendirilmesi yapılacaktır.

Ön değerlendirmeyi geçen projelerin gerekli ek belgeleri 10 Temmuz 2017 saat 17.00’a kadar Sabancı Vakfı’na göndermesinin ardından projeler Değerlendirme Kurulu tarafından incelenecektir. Yapılan son değerlendirmelerin ardından hibe almaya hak kazanan projeler 15 Eylül 2017 tarihinde duyurulacaktır. Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2017 projeleri faaliyetlerine en erken 2 Ekim 2017 tarihinde başlayacak, faaliyetlerini en geç 28 Eylül 2018 tarihinde sonlandıracaktır.

Toplam hibenin %40’ı, kurum ile imzalanan protokolün ardından projenin başlamasını takiben 5 iş günü içinde; %40’ı kurumun ilk Ara Rapor'u eksiksiz teslim etmesi ve Rapor'un onaylanmasının ardından 1 ay içinde; geriye kalan %20’si ise kurumun protokoldeki tüm yükümlülükleri yerine getirmesi şartıyla, Son Rapor'u eksiksiz teslim etmesi ve Rapor'un onaylanmasının ardından 1 ay içinde ödenmektedir.

Sabancı Vakfı hibe almaya hak kazanan kurumlara proje yürütme sürecinde belirli aralıklarla alan ziyareti düzenler.

Başvuran kurumun finansal istikrarı projenin seçilebilmesi açısından tek başına belirleyici olmamakla birlikte, proje değerlendirme kriterleri arasında yer almaktadır.

Proje Başvuru Rehberi’ni inceleyebilir, bu bölümde bulunmayan sorularınızı hibe@sabancivakfi.org adresine gönderebilir ve cevaplarınızın bir hafta sonra yine bu bölüme yüklenmesini takip edebilirsiniz. Sorularınızı, e-postanızın konu satırında proje kodunuz ile birlikte, sorunuzu tarif eden açıklamayı belirterek gönderiniz.

Tüm başvuru sahiplerine eşit davranmak adına sorulara direkt cevap verilmeyecektir. Sorunuzun cevabı bu bölümünde yer almıyorsa, bu bölüme bir hafta içinde eklenecektir. Eğer sorunuzun cevabı eklenmediyse, Sıkça Sorulan Sorular veya Proje Başvuru Rehberi’nde mutlaka cevabı bulunmaktadır.