Sokakta Sanat Var Derneği (Sezon 08 - Bölüm 13)
Get the Flash Player to see this player.

Herkes İçin Sanat

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının sekizinci sezonunun 13’üncü Fark Yaratan’ı sanatı barış ve özgürlük için sokağa taşıyan Sokakta Sanat Var Derneği oldu.

Sokakta Sanat Var, 2011 yılında Edirne’de, sanatı kapalı salonlardan çıkarıp, toplumun tüm kesimlerine ulaştırmayı amaçlayan bir öğrenci topluluğu olarak ortaya çıktı. 2016 yılında dernekleşen Sokakta Sanat Var, ebru sanatından şiir dinletisine, heykel atölyesinden konserlere, maske yapımından pandomime kadar birçok farklı etkinliği şehir meydanlarında kurulan festival alanlarında halkla buluşturdu. Ayrıca, dernek gönüllülerinden oluşan Rengahenk Tiyatro ekibi Edirne çevresindeki köylerde tiyatro oyunları sergiledi.

Sokakta Sanat Var Derneği’nin Edirne, İstanbul, Bolu, Gaziantep ve Tekirdağ’da yaptığı etkinliklere yüz binlerce kişi katıldı. Her yıl Mayıs ayının ilk haftası Edirne’de düzenlenen Sokakta Sanat Var Festivali’nin altıncısı, bu yıl 3-7 Mayıs tarihleri arasında katılımcılarıyla buluşacak.

Sokakta Sanat Var Derneği, bir grup öğrencinin herkes için sanat hayaliyle ortaya çıktı. Sanatın, başka bir dünyayı mümkün kılabileceğine inandı. Hem sanatı sokağa çıkarıp özgürleştirdi, hem de binlerce katılımcının hayatında nesiller boyu sürecek kocaman bir fark yarattı.