Spor Ödülleri

Sakıp Sabancı Spor Ödülü

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri, dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında, Engelliler (Paralimpik) Olimpiyat Oyunlarında ve Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlarında (Special Olympics) altın madalya kazanan sporculara verilmektedir.

Dilek Sabancı Spor Ödülü

Dilek Sabancı Spor Ödülleri, Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu’nda Olimpik veya Paralimpik spor branşlarında düzenlenecek olan Gençler ve Büyükler kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında birinci gelen takıma ve sporculara verilmektedir (Defolimpik, Universiade, Akdeniz Oyunları, Dünya ve Avrupa Kupaları, spor kulüplerinin katıldığı şampiyonalar ve diğer Uluslararası Spor Oyunları Dünya ve Avrupa Şampiyonaları kapsamında değerlendirilmez).