SS Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi: İkinci Çatımız

Kurum: SS Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi

İli: Van

Hibe Tutarı: 17.860 TL

Proje Ortağı: Van Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Van Kadın Derneği (VAKAD)

Proje Süresi: 1 Eylül 2008 – 30 Nisan 2009

Hedef Grup

Süphan mahallesindeki kadınlar

Proje Özeti

Bu projeyle, Van’ın yoğun göç alan ve yoksul mahallelerinden biri olan Süphan Mahallesi’nde yaşayan 15-50 yaş arası kadın ve kız çocuklarının, mahallenin kent merkezine uzaklığı, geleneksel cinsiyetçi yapı, yoksulluk ve çocuk bakımı yükünün kadınların omuzlarında olması sonucu kent merkezine sık sık gelememeleri ve ev dışı eğitsel ve kültürel faaliyetlere katılamamalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında, Süphan Mahallesi’nde kurulan kadın merkezinde, 2 toplantı odası, 1 kuaförlük atölyesi ve bu eğitimler esnasında kadınların 3-9 yaş arası çocuklarını bırakabilecekleri bir çocuk oyun odası bulunmaktadır. 6 ay boyunca mahalleli kadın ve kız çocuklarına yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen usta öğreticilerin okuma-yazma kursu ile kuaförlük alanında mesleki eğitim programı uygulaması ve kooperatifimizin eğiticileri tarafından şiddete karşı yasal haklar ve üreme sağlığı konulu bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi projenin ana faaliyetlerini oluşturmaktadır.