Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi (Sezon 03 - Bölüm 04)
Get the Flash Player to see this player.

Sulukuleli Çocuklar Seslerini Sanat ile Duyuruyor

"Fark Yaratanlar" programının 16 Aralık 2011 tarihindeki konuğu, Sulukuleli çocuk ve gençleri bir arada tutmak ve yok olma tehdidi altındaki Roman kültürünü canlandırmak amacıyla kurulan Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi.

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, İTÜ Konservatuarı öğretim üyelerinin, Sulukule mahallesinde kuşaktan kuşağa aktarılan müzik kültürünü yaşatma fikriyle hayat buldu. Atölye, Sulukule Mahallesinin yıkılmasıyla dağılan Roman topluluğun gençlerini ve çocuklarını bir araya getirmek, Roman kültürünü ayakta tutmak ve gençlere müzik eğitimi vermek amacıyla kuruldu. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti 2010 Ajansı’nın maddi desteğini alan Atölye, Sulukule Roman Derneği ve İTÜ Konservatuar işbirliği ile 2010 yılında eğitime başladı. Şimdiye kadar 150 çocuğun eğitim aldığı Atölye, haftada 80 çocuk ile eğitim hayatına devam ediyor.

Atölyeye katılan genç müzisyenler haftanın 7 günü, İTÜ Konservatuarı mezunu müzisyenler ve İTÜ öğretim görevlilerinden ritim, keman, nota bilgisi, dans ve gitar dersleri alıyor. Atölyede müzik eğitiminin yanı sıra İngilizce ve okul eğitimine destek olmak amacıyla etüt çalışmaları da yapılıyor. Atölye, ilk ve ortaöğretime devam etmeleri konusunda da gençleri teşvik ediyor. Profesyonel olarak müzikle uğraşan gençlerin yanı sıra, konservatuar ya da üniversite öğrenimine devam etmek isteyen gençler de Atölyeye katılabiliyor.

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi’nin çocukları şimdiye kadar; Babylon, Garaj İstanbul ve Simon Bolivar Orkestrası’nın etkinliklerinde konserler verdi. Genç sanatçılar, halk dansları ve HipHop olmak üzere birçok farklı sanat alanındaki gösterilerde yer aldı.