Tahir Dadak (Sezon 02 - Bölüm 22)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Kırsal Kalkınma Projesi Üreten Tahir Dadak

"Fark Yaratanlar" programının 24 Mart 2011 tarihindeki konuğu, Diyarbakır ve çevresindeki zorunlu göç, yoksulluk gibi sorunlarla mücadele amacıyla yola çıkan Tahir Dadak.

Dadak, 1989 yılından bu yana Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin çeşitli illerinde kalkınma çalışmalarında yer alan bir veteriner hekim... 2004 yılında, Diyarbakır ilinde, bölgeyi de kapsayacak kırsal ve kentsel kalkınma ile ilgili konularda çalışmalarda bulunmak üzere, farklı meslek gruplarından oluşan bir ekiple Kalkınma Merkezi Kooperatifi'ni kurdu.

Tahir Dadak, Kalkınma Merkezi Kooperatifi ile, kalkınmaya en fazla ihtiyacı olan kırsal ve kentsel alanlarda araştırmalar yaparak, projeler geliştirerek, saha koşullarında gerçekçi, tekrarlanabilen modeller üreterek faaliyetler gerçekleştiriyor.

Merkezin zorunlu göç nedeniyle Diyarbakır'a gelen insanlarla ilgili araştırması, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenerek kitap haline getirildi. Ayrıca, Kalkınma Merkezi'nin, 4 yıldır 4 yerleşim merkezinde yürüttüğü, "Kırsal Alanda Kapasite Geliştirme Projesi" ile bugüne kadar 2.000'den fazla kişiye ulaşıldı. Kalkınma konusunda akla gelen ilk isimler arasında yer alan Tahir Dadak, bu alandaki çalışmalarıyla 2007'de ASHOKA üyesi seçildi.

Daha fazla bilgi için:

www.kalkinmamerkezi.org