Tahsin Aksu (Sezon 01 - Bölüm 19)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Toplumsal Adalet için Çalışan Van-Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 7 Şubat 2010 tarihindeki konuğu, Van'ın Gevaş ilçesinde toplumsal adalet alanında çalışmalar yapan Tahsin Aksu.

Tahsin Aksu, kendisini Van'ın Gevaş ilçesinde yaşayan insanlara adamış başarılı bir kaymakam. Aksu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra sırayla Ordu, Çankırı ve Mardin'de görev yapmış ve 2006 yılından beri de Van'ın Gevaş ilçesi kaymakamı olarak çalışıyor.

38 yaşındaki Tahsin Aksu, Gevaş'ta, kadınlar tarafından yürütülen çalışmalara destek verdi. "Gülen Artos Kadın Derneği"nin kurulmasını, ilçedeki tüm kadınların ve kamu çalışanlarının "Toplumsal Cinsiyet Eğitimi ve Kadının İnsan Hakları" konusunda eğitim almalarını sağlayan Aksu, ilk kez yapılan TÜBİTAK projelerine başvurulmasına da ön ayak oldu.

Tahsin Aksu, kitap okumayı özendiren ve okuyanları ödüllendiren "İlçe Kitap Pasaportu" projesine de imza attı. Projenin ilk yılının sonunda ilçede 30 bin kitap okundu, belli bir sayının üzerinde kitap okuyanlara verilen pasaportu alanların sayısı ise yaklaşık 150'ye ulaştı. Projenin "Ülke Kitap Pasaportu" uygulamasına dönüştürülmesi için Cumhurbaşkanlığı tarafından rapor istendi.

Daha fazla bilgi için:
www.gevas.gov.tr