Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Tara Hopkins (Sezon 01 - Bölüm 07)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Kadınlara İstihdam Yaratılmasına ve Aynı Zamanda Çevrenin Korunmasına Katkıda Bulunan Tara Hopkins

Sabancı Vakfı katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 15 Kasım 2009 tarihindeki konuğu, Çöp(m)adam projesiyle kadınların ekonomik hayata katılımı ve çevreye katkı alanında çalışmalar yürüten Tara Hopkins.

Tara Hopkins, yolunda gitmeyen bir şey varsa, şikayet etmek yerine "elini taşın altına koyarak" değiştirmeye çalışıyor, dilini tam olarak bilmediği bir ülkede kadınlara istihdam yaratılmasına ve aynı zamanda çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.

19 yıldır Türkiye'de yaşayan Tara Hopkins, Çöp(m)adam projesi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Atık malzemeden getirisi yüksek, yaratıcı, tekrarlanabilir, sürdürülebilir ve en önemlisi eğlenceli ürün üretti. Bunu yaparken de Türkiye'nin ekonomik olarak en dezavantajlı grubu olan kadınları tercih etti. Üretilen her çöp(m)adam çantası, çantayı üreten kadın için düzenli gelir anlamına gelirken; çantayı kullananları geri dönüşüm konusunda bir kere daha düşünmeye itiyor.

Tara Hopkins'in Ağustos 2008 yılında resmi olarak başlattığı projede, Ayvalık (Balıkesir), İstanbul ve Diyarbakır'da 150'ye yakın kadın çalışıyor. Kadınlar çanta başına ücret alıyor. Atık malzemeden üretilen getirisi yüksek çantalardan son bir yılda atık ambalajdan 1.100; bez ve naylon çuvaldan 500'e yakın çanta üretildi. Bu çantalar başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde satışa sunuldu. Proje dâhilinde son bir yılda tonlarca ambalaj atığı, un çuvalı, atık kağıt değerlendirildi.

Tara Hopkins daha önce Sabancı Üniversitesi'nin kuruluşundan 2009 yılına kadar Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörü olarak çalıştı. Türkiye'de ilk kez toplumsal duyarlılık projeleri dersinin zorunlu olarak Sabancı Üniversitesi'nde verilmesinde ve bu sistemin diğer üniversitelere de yayılmasında büyük katkı sağladı. Çöp(m)adam'dan önce binlerce genci sosyal sorumluluk projeleri ile tanıştırarak fark yarattı. Şimdi de yeni bir alanda fark yaratmaya devam ediyor.

Daha fazla bilgi için:

www.copmadam.com

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası