Tara Hopkins Özel Bölümü
Get the Flash Player to see this player.

Çöp(m)adam Yurtdışında da Fark Yaratıyor

Sabancı Vakfı “Fark Yaratanlar” programının 6 Temmuz 2012 tarihindeki konuğu Tara Hopkins oldu.

Birinci sezonda, Çöp(m)adam projesiyle kadınların ekonomik hayata katılımı ve çevreye katkı alanında çalışmalar yürüten Tara Hopkins, atık malzemeden ürettiği getirisi yüksek, yaratıcı, tekrarlanabilir ve sürdürülebilir çantaları yurt dışına da pazarlamaya başladı.

Tara Hopkins'in Ağustos 2008 yılında resmi olarak başlattığı projede, Ayvalık (Balıkesir), İstanbul ve Diyarbakır'da çalışan 60’a yakın kadın çanta başına ücret alıyor. Projede, bugüne kadar 600’e yakın kadına ulaşıldı ve atık malzemeden üretilen getirisi yüksek 7500 çanta üretildi. Proje dâhilinde tonlarca ambalaj atığı, un çuvalı ve atık kâğıt değerlendirildi.

Çantalar, Türkiye’de başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde satışa sunuldu. Tara Hopkins, yakın zamanda yurtdışına açılarak satış noktalarına Yunanistan, Hollanda ve Amerika’yı da ekledi.

Üretilen her çöp(m)adam çantası, çantayı üreten kadın için düzenli gelir anlamına gelirken; çantayı kullananları geri dönüşüm konusunda bir kere daha düşünmeye yöneltiyor.