Tarlabaşı Toplum Merkezi (Sezon 02 - Bölüm 17)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Yoksulluğun Ortasında Yaratılan Gönüllü Destek; Tarlabaşı Toplum Merkezi

"Fark Yaratanlar" programının 17 Şubat 2011 tarihindeki konuğu, azınlıklar, göçmenler ve göç mağdurlarından oluşan Tarlabaşı sakinlerinin hayatlarına değer katmaya yönelik çalışmalar yürüten Tarlabaşı Toplum Merkezi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yaptığı bir araştırma, Tarlabaşı'nda yerleşik yaşayanların yüzde 56'sının işsiz olduğunu, kadınların yüzde 90.2'sinin okur yazar olmadığını, ailelerin yüzde 60'ının asgari ücretin altında bir aylıkla yaşadığını ve ailelerin geçim kaynağının yüzde 56.7'sinin çocuklar olduğunu ortaya koyuyor. Tarlabaşı Toplum Merkezi böyle bir ortamda, yoksulluk sınırında yaşama mücadelesi veren Tarlabaşı sakinleri için umut ışığı oldu. Merkez, çocuklar, gençler ve kadınlara odaklanarak, çalışmalarına başladı.

Merkezde 6 yaşından itibaren tüm çocuklar ve gençlere yönelik dans, müzik, film ve tiyatro atölyeleri düzenleniyor. Kadınlar için okuma yazma kursları, kadın hakları seminerleri, cinsel sağlık ve anne-çocuk sağlığı eğitimleri, uyuşturucu ve madde bağımlılığı karşısında bilinç geliştirme seminerleri veriliyor. Ayrıca Tarlabaşı sakinleri haftanın bir günü ceza ve aile hukuku, miras, nafaka gibi konularda gönüllü avukatlarından bilgi alabiliyor, psikolojik danışmanlık hizmetlerinden de yararlanabiliyorlar.

Tarlabaşı Toplum Merkezi beş yılda yaklaşık bin kişiye ulaşırken, her sene 100-150 çocuğa ve 70 yetişkine hizmet veriyor.

Daha fazla bilgi için:

www.tarlabasi.org