Uluslararası Adana Tiyatro Festivali
Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

Tarih

:

27 Mart - 30 Nisan 2017

Yer

:

Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi (Adana) / Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi (Adana) / Doğalpark (Adana) / Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (İstanbul)

Sabancı Vakfı’nın Desteğiyle Düzenlenen

“Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali” 19’uncu kez seyirciyle buluştu

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Giydirici” oyunuyla başlayan festivalin açılışına, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılış törenindeki konuşmasında kültür-sanat faaliyetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğine inandıklarını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan “Kültür ve sanatın desteklenmesi Vakfımızın öncelikleri arasında yer alıyor. Dünyayla bütünleşmek, sanatın ortak diliyle konuşmak ve geleneksel değerlere sahip çıkmak için bu etkinlikleri destekliyoruz. Yürüttüğümüz tüm çalışmalarda sanatı herkes için erişilebilir kılmayı ve daha fazla insanı sanatla buluşturmayı hedefliyoruz. Bugün burada bizleri bir araya getiren festival, Adana’yı bir kültür sanat şehri yapma hayalinin ürünüdür.”  dedi.

“Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün sahibi Ayten Gökçer oldu

Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana her yıl verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahibi Ayten Gökçer oldu. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Gökçer’in ödülünü Devlet Tiyatroları Sanatçısı Serap Sağlar aldı.

Prof. Dr. Merih Tangün’ün kaleme aldığı Dünya Tiyatro Günü bildirisini ise İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı ve oyuncusu Celal Kadri Kınoğlu okudu.

Festivalde bu yıl, Türkiye’den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyun sahnelenecek.

Tiyatronun kalbi 1 ay boyunca Adana’da atacak

30 Nisan’a kadar devam edecek festivalde bu yıl Rusya’dan “Romeo ve Juliet” ve “Anna ve Amiral”, İspanya’dan “The GagFather”, Gürcistan’dan “Vişne Bahçesi”, Makedonya’dan “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor”, Sırbistan’dan “Antigone” oyunları ile İtalya’dan “Kütük Evi” isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

Türkiye’den ise İstanbul Devlet Tiyatrosu “Giydirici”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Ermişler ya da Günahkarlar”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Üç Kız Kardeş”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Gayrı Resmi Hurrem”, Tiyatro Adam “Ivan Ivanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?”, Tiyatro Kare “Ahududu”, Pürtelaş Tiyatro “Parçacıklar”, Tiyatro Platform “Köpeklerin İsyan Günü”, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Kim Var Orada – Muhsin Bey’in Son Hamleti” adlı oyunları tiyatroseverlerle buluşacak.

Festivale İspanya’dan katılacak Cia La Tal, sokak tiyatrosunun başarılı bir örneği olan ‘Guguklu Saat’ ile Doğal Park’ta Adanalılara keyifli bir açık hava gösterisi izletecek.

Genç sanatçılara destek bu yıl da devam ediyor

Festivalde, hem yurt içinden hem de yurt dışından yer alacak genç tiyatro grupları arasında; Almanya’dan Tiyatro 28 “Sınır”, yurt içinden Ya Da Tiyatro “Enayi”, Tiyatro Hane “Yalanın Ardındaki” ve Fabrika Oyuncuları “4 Delikli Düğme” adlı oyunları ile yer alıyor.

Ayrıca festival boyunca kukla, kostüm ve mask yapımı, yaratıcı çamur çalışması ve Karagöz konularında atölye çalışmaları düzenleniyor.

Oyunlarla ilgili daha fazla bilgi almak için festival broşürünü inceleyebilirsiniz.