Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

27 Mart - 30 Nisan 2017

Yer

:

Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi (Adana) / Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi (Adana) / Doğalpark (Adana) / Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (İstanbul)

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde perdelerini açacak festivalde bu yıl, Türkiye’den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyun sahnelenecek.

Tiyatronun kalbi 1 ay boyunca Adana’da atacak

30 Nisan’a kadar devam edecek festivalde bu yıl Rusya’dan “Romeo ve Juliet” ve “Anna ve Amiral”, İspanya’dan “The GagFather”, Gürcistan’dan “Vişne Bahçesi”, Makedonya’dan “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor”, Sırbistan’dan “Antigone” oyunları ile İtalya’dan “Kütük Evi” isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

Türkiye’den ise İstanbul Devlet Tiyatrosu “Giydirici”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Ermişler ya da Günahkarlar”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Üç Kız Kardeş”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Gayrı Resmi Hurrem”, Tiyatro Adam “Ivan Ivanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?”, Tiyatro Kare “Ahududu”, Pürtelaş Tiyatro “Parçacıklar”, Tiyatro Platform “Köpeklerin İsyan Günü”, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Kim Var Orada – Muhsin Bey’in Son Hamleti” adlı oyunları tiyatroseverlerle buluşacak.

Festivale İspanya’dan katılacak Cia La Tal, sokak tiyatrosunun başarılı bir örneği olan ‘Guguklu Saat’ ile Doğal Park’ta Adanalılara keyifli bir açık hava gösterisi izletecek.

Genç sanatçılara destek bu yıl da devam ediyor

Festivalde, hem yurt içinden hem de yurt dışından yer alacak genç tiyatro grupları arasında; Almanya’dan Tiyatro 28 “Sınır”, yurt içinden Ya Da Tiyatro “Enayi”, Tiyatro Hane “Yalanın Ardındaki” ve Fabrika Oyuncuları “4 Delikli Düğme” adlı oyunları ile yer alıyor.

Ayrıca festival boyunca kukla, kostüm ve mask yapımı, yaratıcı çamur çalışması ve Karagöz konularında atölye çalışmaları düzenleniyor.

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahibi 27 Mart’ta açıklanacak. Bugüne kadar ödül kazanan ustalar şöyle: Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010), Gülriz Sururi (2011), Haldun Dormen (2012), Rutkay Aziz (2013), Prof. Zeliha Berksoy (2014), Cihan Ünal (2015), Erdal Özyağcılar (2016).

Oyunlarla ilgili daha fazla bilgi almak için festival broşürünü inceleyebilirsiniz.