Tolga Öztorun (Sezon 01 - Bölüm 29)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; 32 Sanatçıyı Sokak Hayvanları için Biraraya Getiren Tolga Öztorun

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 2 Mayıs 2010 tarihindeki konuğu, 32 sanatçıyı sokak hayvanlarını konu alan kısa filminde oynatan ve bu filmle kamuoyunun dikkatini hayvan haklarına çeken Tolga Öztorun.

Tolga Öztorun kendini sokak hayvanlarının korunmasına ve bakımına adayan çok yönlü bir yönetici. Öztorun, yaptığı "Ezber" isimli kısa film ile sokak hayvanlarının acılarını gözler önüne serdi. Sevinç Erbulak ve Emre Karayel'in başrolünde oynadığı ve aralarında Ayla Algan, Derya Alabora ve Lale Mansur gibi 32 dev sanatçının yer aldığı Ezber, Türkiye'nin ilk sokak hayvanı sorunu konulu filmi. Ezber, gösterildikten sonra toplumun her kesiminden birçok olumlu tepki aldı.

Film için Türkiye'den çok sayıda ünlü sanatçı ve Dünya genelinden sanatçı ve felsefeciler ile yaptığı röportajlar ile kamuoyunun dikkatini sokak hayvanlarının üzerine çekmeye çalışan Öztorun, kurulduğundan beri "Hayvan Sever Gazetesi" bünyesinde köşe yazarı olarak görev alıyor. Ayrıca, Alem FM bünyesinde "Tolga Öztorun ile Dost Muhabbeti" isimli program ile sokak hayvanları konusunu ünlü konukları ile radyoya taşıyor.

İstanbul'da bir organizasyon şirketinde yönetici olarak çalışan Tolga Öztorun, 6 yıldır Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nda gönüllü muhabirlik yapıyor. 2 bin evsiz köpeğin bulunduğu barınağın web sitesi Türkiye'nin en gelişmiş barınak web sayfası olarak dikkat çekiyor. Öztorun, web sayfasında 2,5 yıldır her ay "ünlüler ile hoş sohbet" diye bir köşe hazırlıyor.

Daha fazla bilgi için:
www.ezberfilm.com