Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi: Kadın Dostu Köylere Yolculuk

Kurum: Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi

İli: Trabzon

Hibe Tutarı: 30.250 TL

Proje Ortağı: Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Yerel Eşitlik Birimleri, 3 İlçenin Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanlıkları

Proje Süresi: 1 Eylül 2009 - 30 Nisan 2010

Hedef Grup

Araklı, Düzköy, Maçka ilçelerinde, belirlenen köy ve mahallelerde ikamet eden 15-60 yaş arası 500 kadın ve 18-60 yaş arası 250 erkek, yerel medya yoluyla ulaşılması beklenen 2000 kişi

Proje Özeti

Belirlenen köy ve mahallelerde ikamet eden 15-60 yaş arası 500 kadın ve 18-60 yaş arası 250 erkeğin gezici araç yoluyla haklar ve sağlık konularında bilgilendirilmesi hedeflenmiştir. İlçelerde, psikolojik ve hukuki desteğe ihtiyacı olan 20 kadın saptanarak Trabzon Valiliği'nin ilgili birimine bilgi verilmiştir. Yerel basın yoluyla bir dizi program yapılarak yaklaşık 2000 vatandaşa ulaşılması hedeflenmiştir.