Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi: Kaşık Tutan Elden Para Tutan Ele

Kurum: Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi

İli: Trabzon

Hibe Tutarı: 17.860 TL

Proje Ortağı: Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü PKSO ve Kız Meslek Lisesi, Trabzon Ticaret Odası, Trabzon Belediyesi, Trabzon Lokantacılar Odası

Proje Süresi: 1 Ekim 2008 – 30 Mart 2009

Hedef Grup

Trabzon’da yaşayan ve çalışmayan 20 kadın kursiyer

Proje Özeti

Bu proje ile Trabzon’da yaşayan, sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı ve istihdam olanağına sahip olmayan kadınların toplumsal hayata entegrasyonlarının kolaylaştırılması, sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve sivil toplum kuruluşları ile kadınlara ve kızlara yönelik eğitim veren mesleki eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında toplam 480 saat (5 ay) aşçılık eğitimi alacak olan 20 kadına istihdam olanağı sağlanması ve sosyal yaşama katılımlarının sağlanması, kursiyerlere girişimcilik ve mikro kredi eğitimleri verilerek iş kurmaları için fırsat yaratılması planlanmaktadır.