Türkan Sabancı Bebek Parkı - İstanbul

II. Meşrutiyet'in ilanından sonra halka açık bir park olarak düşünülen Bebek Parkı deniz kıyısında yüzyıllık ağaçların arasında bir huzur yuvasıdır. 1908 yılında hizmet vermeye başlayan Bebek Parkı, Sabancı Vakfı tarafından yenilenerek 13 Ekim 2008'de Türkan Sabancı Bebek Parkı adı ile hizmet vermeye başlamıştır.

Türkan Sabancı Bebek Parkı 8.800 m2 yeşil alan, 5.500 m2 yürüme yolu, 1.000 m2 oyun alanı ve 820 m2 köpek gezdirme yeri olmak üzere toplam 16.000 m2 arazi üzerinde düzenlenmiştir.

İtalyan mimar Ermanno Casasco ve ekibinin çalışmasıyla yeniden düzenlenen parkta mevcut yüzyıllık ağaçlar korunmuş, 9 ayrı çeşitten oluşan 325 adet yeni süs bitkisi dikilmiştir.

Türkan Sabancı Bebek Parkının açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Türkan Sabancı, Güler Sabancı, Erol Sabancı, Suzan Sabancı, Sevil Sabancı, Dilek Sabancı, Serra Sabancı’nın, yanı sıra birçok sanatçı, işadamı ve seçkin davetli katıldı.

Türkan Sabancı Bebek Parkı'nın içerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, her iki yanı çiçeklerle süslü köpek gezdirme alanları ve parkın ortasında fıskiyeli havuz yer almaktadır. Ayrıca dinlenmek isteyenler için parkta banklar mevcuttur.

İletişim Bilgileri

Adres :

Türkan Sabancı Bebek Parkı Cevdetpaşa Cad.

Mısır Konsolosluğu Yanı Bebek-İstanbul

Tel : (212) 312 62 00