Türkan Sabancı Kültür Merkezi - Trakya Üniversitesi - Edirne

Türkan Sabancı Kültür Merkezi, Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısı olan Edirne İlinde Trakya Üniversitesi Kampüsü'nde 1987 yılında Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne devredilmiştir.

Türkan Sabancı Kültür Merkezi, 430 kişilik tiyatro ve toplantı salonu, fuaye salonu, ayrıca küçük toplantılar için 4 salon, kütüphane ve idari kısım gibi bölümlere sahiptir.

Türkan Sabancı Kültür Merkezi, üniversite birimlerinin, bölgenin resmi ve özel kuruluşlarının düzenledikleri seminer, panel, konferans, sempozyum, kongre, sergi ve tiyatro gibi faaliyetlere hizmet vermektedir.

Fuaye Salonu: Fuaye Salonunda her türlü sergi, tanıtım standları ve kokteyl düzenlenebilmektedir. Üniversitenin öğretim elemanları ile öğrencilerinin yapmış olduğu görsel yapıtlar izleyicilere sunulmaktadır.

Seminer Salonu: Kültür Merkezinin ikinci katında yer olan seminer salonu 100 kişi kapasitededir. Her türlü bilimsel etkinlik ve toplantılar yapılabilmektedir.

Konferans Salonu: Kapasitesi 430 olan konferans salonunda Üniversitenin ulusal ve uluslararası toplantıları, konser, panel, sempozyum gibi etkinlikleri burada gerçekleştirilmektedir. Üniversite birimlerinin yanında  bölgenin kültürel faaliyetlerine de katkı sağlayan bu salondan üniversitenin dışındaki kurum ve kuruluşlar da yararlanabilmektedir. Salon içinde her türlü teknik donanım mevcut olup belirli günlerde film gösterimleri yapılabilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Trakya Üniversitesi Güllapoğlu Yerleşkesi-Edirne