Victor Ananias (Sezon 01 - Bölüm 15)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; 17 Yıldır Organik Tarımın Anadolu'da Yerleşmesi ve Organik Ürünlerin Tanıtılması için Çalışan Victor Ananias

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 10 Ocak 2010 tarihindeki konuğu, 17 yıldır organik tarımı Anadolu'da yerleştirmek için çalışan ve ekonomik gelişme alanında fark yaratan Victor Ananias.

Victor Ananias, Şilili doktor bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olarak Ege'nin ufak bir köyünde büyüdü. 17 yıldır organik tarımı Anadolu'da yerleştirmek için çaba gösterdi ve bu kapsamda çeşitli sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yaptı. Ananias, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen birçok ekolojik yaşam uygulamasında, bu yöndeki bütüncül projelerin vizyonunun oluşturulmasında, hayata geçirilmesinde ve organik ürünlerin tanıtılmasında önemli rol oynadı.

Ekolojik tarım alanında tüm dünyada tanınan Ananias, uluslararası ekolojik tarım kuruluşları tarafından geleceğin 5 liderinden biri olarak gösterildi ve ABD'de bulunan ASHOKA Vakfı tarafından da "sosyal girişimci" olarak seçildi.

Victor Ananias aynı zamanda Türkiye'de ekolojik gıda marketlerinin öncüsü olan Buğday Derneği'nin başkanlığını yaptı. Dernek, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen sürdürülebilir tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılması, insan gereksinimlerinin ekosistem döngülerine uyum içinde yeniden tanımlanması, bireyin bilgilendirilmesi ve becerilerini geliştirebilmesi amacıyla faaliyet alanlarının yaratılması konularında çalışıyor. Ayrıca, organik tarımı destekleyen TaTuTa (Tarım-Turizm-Tatil) adı verilen alternatif bir tatil programı da geliştirdi. Bu sistemde bireyler, güzel bir çiftlikte tatil yaparken organik tarım çalışmalarını yerinde izleyip üreticiye yardım da edebiliyor.

Victor Ananias, organik yaşam konusunda yüzlerce tohum ektikten sonra maalesef 3 Mart 2011 tarihinde bu dünyadan ayrıldı.

Daha fazla bilgi için:
www.bugday.org