BMOP Yarışmalar

Türkiye’deki tüm Birleşmiş Milletler Kuruluşları, İçişleri Bakanlığı, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi'nin içinde bulunduğu ve tek elden yönetilen "Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" bir toplumsal kalkınma ve insani gelişim projesidir.

Birleşmiş Milletler "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" Türkiye’deki tüm Birleşmiş Milletler kuruluşlarının aynı anda desteklediği tek proje olma özelliğini taşımasının yanı sıra aynı zamanda Türkiye'de bir çok ilki gerçekleştirmektedir. Ortak Program, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından “Örnek Proje”lerden biri olarak seçilmiştir. Ortak Program seçilen 6 pilot ilimizde uygulanmaya başlamıştır.